Støtte til Nytte

Det er vigtigt for Din Sundhedsfaglige A-kasse at tage ansvar. Derfor har vi indgået et samarbejde med Røde Kors Hovedstaden. Her kan du læse om vores initiativ ’Støtte til Nytte’, som er et frivilligtilbud til medarbejderne i Din Sundhedsfaglige a-kasse. Med Støtte til Nytte får alle medarbejdere mulighed for at arbejde frivilligt én dag om året.

Som a-kasse er vi født til at tage samfundsansvar, når vi udbetaler dagpenge, hjælper ledige i job og rekrutterer for virksomheder.

Men vores medlemmer, medarbejdere og samarbejdspartnere forventer mere af os. Og derfor arbejder vi aktivt med social ansvarlighed og bæredygtig udvikling i Din Sundhedsfaglige A-kasse.

Vi har blandt andet lanceret vores egen podcast ’Det bæredygtige arbejdsliv’, indgået et partnerskab, der udforsker muligheder for forbedret mental sundhed hos sygeplejerskestuderende og arrangeret banko med de ældre på et plejehjem.

Derfor gør det os stolte, at vi med konceptet ’Støtte til nytte’ tager endnu et skridt i mod at blive en mere ansvarlig organisation.

Hele foråret 2023 har vi samarbejdet med Røde Kors Hovedstaden gennem et virksomhedsfrivillighedsprogram, hvor vi hjælper med praktiske opgaver som at sortere tøj, male stakit, plante planter, hovedrengøring, afhente donationer, gøre genbrugsbutikkerne pæne og indbydende og meget mere.

’Støtte til Nytte’ er for alle fuldtidsansatte i Din Sundhedsfaglige A-kasse og betyder konkret, at medarbejderne kan bruge en arbejdsdag om året på at være frivillig på et af Røde Kors Hovedstadens aktivitetstilbud for eksempel på et kvindeherberg, i en genbrugsbutik eller i et netværkshus.

Det giver energi at gøre en forskel

Støtte til Nytte er en skøn måde at få en anderledes dag med kollegaer, og samtidig give tilbage til det lokalsamfund, som både medarbejdere og vi som organisation er en del af.

En af dem, der kan nikke genkendende til det, er Mie Bertelsen, der til daglig arbejder som kommunikationskonsulent i Din Sundhedsfaglige A-kasse.

”Det giver mig energi at gøre noget godt for andre. Dog kan det også være svært at få ”sat tid af til” at være frivillig i en travl hverdag. Så det betyder alverden, at min arbejdsplads organiserer og støtte op om, at vi som medarbejdere kan være frivillig,” fortæller hun.

Hun brugte en arbejdsdag i april på at male og være frivillig i Netværkshuset Kastrupgård.

"Det var en hyggelig dag med fokus på godt humør og praktisk arbejde, der gør en forskel for udsatte mennesker i vores samfund," siger hun.

For vores kontorer i Jylland er der arrangeret lokale frivilligaktiviteter i områderne så som affaldsindsamling og hjælp på aktiviteter for udsatte. Vi arbejder på en lokal samarbejdsaftale i Jylland.