9 gode råd til at komme hurtigt i job som akademiker

To sundhedsfaglige akademikere giver dig her deres bedste fif til, hvordan du hurtigt kommer i job som akademiker.

Det burde være åbenlyst, at en sundhedsfaglig med en kandidatuddannelse har både vilje og engagement til at blive klogere og ville sit fag.

Alligevel oplever mange fysioterapeuter, sygeplejersker, ergoterapeuter eller andre sundhedsprofiler med en kandidat, at det kræver noget mere og særligt at komme i betragtning, når man ikke har erfaring.

Læs her, hvad fysioterapeuten og ergoterapeuten, der blev akademikere, har af gode råd til at få din kandidatuddannelse hurtigt i spil:

 

1. Søg uopfordret

Drop den traditionelle jobsøgning, og søg uopfordret. Ofte findes der alt for få opslåede jobs til din profil, og det gør det ikke lettere for dig, hvis dine konkurrenter er erfarne og dermed mere attraktive.

2. Brug dit netværk

Du er lige blevet færdig med et helt hold af kloge akademikere. Brug dem og hold kontakten til dem! Når de første kommer i job, kan de være vejen ind til din kommende arbejdsplads. De ved, hvornår deres kollegaer flytter sig, og der måske bliver et hul til dig. Det er meget lettere at få job, hvis man kan blive anbefalet.

3. Tilbud gratis praktikophold

Find ud af, hvor du har lyst til at være og tilbyd din arbejdskraft. Som nyuddannet kan du udnytte, at du kan tilbyde netop dette, hvilket kan være et trumfkort i forhold til andre ansøgere.

4. Brug tid på research

Brug nettet til at finde oplagte virksomheder og profiler, du kan kontakte og tilbyde din arbejdskraft. Jo mere, du kan finde frem om arbejdspladsen, jo bedre er du rustet i den samtale, der er nødvendig at tage for at komme i betragtning til praktik eller et kommende job.

5. Start i god tid

Det kan tage tid at finde frem til de jobs, der kan bringe din kandidatuddannelse i spil. Derfor bør du starte i god tid med jobsøgningen og dermed være i gang allerede før, du får eksamenspapirerne. Du kan fx tage kontakt til din tidligere arbejdsplads eller praktikophold, og spørge, om de kunne have brug for dig nu, hvor du har ekstra meget at byde på.

6. Gå direkte til direktøren

Sørg for, at din uopfordrede ansøgning lander hos den rette. I mindre private virksomheder kan man ofte rette henvendelse direkte til direktøren. Fordelen er, at han eller hun ofte er beslutningstageren, og har du en god snak med direktøren, er det lettere at få en fod indenfor.

Mindre virksomheder har ikke ressourcer til lange ansættelsesprocesser, men vil være taknemmelig for et opfordret kald fra den rette profil.

7. Udfordre dig selv

At søge uopfordret kan være svært, og for nogle er det direkte grænseoverskridende. Men det er den korteste vej til jobbet. Kast dig ud i det og oplev, hvordan du langsomt bliver mere modig.

8. Lav et idé-dokument

Idéer kommer løbende. Skriv dem ned, og saml dem i et dokument, hver gang du har en idé til, hvem der kan hjælpe dig i job, hvem der kunne have brug for din profil eller hvilken virksomhed, der virker som en spændende arbejdsplads.

9. Tag et studiejob

Et studiejob kan give dig det forspring, du behøver for at komme hurtigt i mål med et job. Du får ikke den samme tid til at læse eller de samme karakterer, når du også skal arbejde. Men det giver dig erfaring, som vægtes højt blandt arbejdsgivere.

Find din akademiske stilling

Hvordan finder du de spændende akademiske stillinger? Hvilke ord er gode at søge på? Find hjælp i vores guide til gode søgeord.

Gå til guiden

Medlemsfordele

Vi kender dit fag og kan give dig målrettet sparring på karriereudvikling og jobsøgning samt gratis temamøder målrettet dine behov. Vi er Danmarks billigste a-kasse med fuld økonomisk tryghed.  Læs mere

Er du ikke medlem?

Du kan blive medlem af Din Sundhedsfaglige A-kasse for kun 451 kr. om måneden. Meld dig ind i dag og få glæde af vores mange tilbud.  Læs mere

Ny app: Find dit næste job på Din Sundhedsfaglige Jobportal

Danmarks bedste overblik over ledige stillinger for sundhedsfaglige bachelorer og akademikere. Som noget nyt kan du hente jobportalen som app på din telefon.

Læs mere