Bannerbillede

Hvornår betaler du kontingent som nyuddannet?

Som nyuddannet skal du til at betale kontingent for dit medlemskab. Dit kontingent er fradragsberettiget, og vil automatisk blive fratrukket din skat.

Vi opkræver dit kontingent kvartalsvis og altid i starten af kvartalet. Det vil sige, at vi fx opkræver kontingent i januar for både januar, februar og marts. Det betyder også, at du vil modtage din første kontingentopkrævning i starten af januar, hvis du på indmeldelsesblanketten i sin tid skrev, at du forventede at afslutte din uddannelse 31. januar. Du modtager altså din første kontingentopkrævning, allerede inden du har bestået din eksamen. Du vil dog kun blive opkrævet for februar og marts.

Hvis det viser sig, at datoen for din sidste eksamen ikke bliver fx den 31. januar, som du skrev på indmeldelsesblanketten, men fx den 15. januar, behøver du ikke kontakte os for at fortælle det. Du skal blot oplyse det på blanketten ”skift status til nyuddannet”, så eftersender vi en opkrævning for perioden 16. til 31. januar.    

Er du ledig, efter du har afsluttet dit studie, skal du være opmærksom på, at vi automatisk trækker dit kontingent fra din første dagpengeudbetaling. Det kan derfor være en god idé, at du forbereder dig økonomisk på denne periode.

Her kan du finde dagpengesatserne.

Du har mulighed for at blive fritaget for kontingent mellem professionsuddannelse og kandidatuddannelse.


Til top