På barsel som ledig

Barselsdato
Du kan gå på barsel fire uger - minus en dag - før din terminsdato. Hvis din terminsdato fx er 18. december 2018, er datoen for din barsel således d.  21. november 2018. 

Betingelser
For at få ret til barselsdagpenge, skal du opfylde følgende krav:

  • Du skal have været medlem af en a-kasse i mindst 1 år. 
  • Du skal som fuldtidsforsikret have haft en samlet indkomst på mindst 238.512 kr. inden for de seneste 3 år. Du kan højst medregne 19.876 kr. pr. måned (2020-tal). Indkomsten skal du have haft, mens du har været medlem af en a-kasse.
     

Der gælder særlige regler for nyuddannede, studerende og andre uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Du kan læse mere om  disse regler under Betingelser for barsel.

Antal uger
Hvis du er gravid og skal på barsel, har du ret til at gå fra ca. 4 uger før forventet fødsel. Når du har født, har du ret til 14 ugers barsel, mens faderen/ medmoderen har ret til 2 uger, der skal påbegyndes på fødselsdagen eller dagen efter fødslen. Efter 14-ugersperioden har I som forældre samlet ret til 32 ugers barsel, som I selv kan fordele mellem jer. 

Sådan ansøger du
Barselsdagpenge udbetales af Udbetaling Danmark. Når du er ledig og skal på barsel, skal du først give DSA besked. Vi indberetter herefter til Ubetaling Danmark, at du skal på barsel. Det kan vi tidligst gøre den dag, du går på barsel og senest 1 uge efter. Vi bestræber os dog på at indberette din barsel til Udbetaling Danmark hurtigst muligt. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dette.  

Når vi har sendt indberetningen, modtager du et brev fra Udbetaling Danmark med overskriften 'Søg om barselsdagpenge'. Her bliver du bedt om at gå ind på deres selvbetjeningsløsning på borger.dk  under "Din Barsel" for at søge om barselsdagpengene.


Til top