Velkommen til Peter Hummelgaard

Det er et ubeskrevet blad i ministersammenhænge, der i dag overtager stafetten i Beskæftigelsesministeriet. 36-årige Peter Hummelgaard er ny beskæftigelsesminister, og her i Din Sundhedsfaglige A-kasser hilser vi den nye minister velkommen!

27. juni 2019

Fortsæt med forenkling og tillid
”Vi ser frem til samarbejdet med Peter Hummelgaard, og glæder os til at se ham føre mange af de gode takter videre, som den tidligere regering satte i værk. Her tænker jeg bl.a. på forenklingen af dagpengereglerne, som har gjort livet lettere for vores medlemmer og medarbejdere", siger Anni Pilgaard, formand for Din Sundhedsfaglige A-kasse.

"Vi skal hilse fra medlemmerne og sige, at de glæder sig til 1. januar 2020, hvor de endelig bliver fritaget fra (meningsløs) aktiv jobsøgning, hvis de står med det ene ben i job eller er på vej på barsel."

"Vi ser frem til flere initiativer, der giver a-kasserne er stærkere rolle i forhold til at få vores medlemmer hurtigt og sikkert i job. Vores karrierekonsulenter står klar. Og så er det vigtigt for tilliden, at der kommer forenklinger og færre regler til gavn for vores medlemmer."

Genopret balancen i den danske model
”Vi glæder os over, at vi får en minister, som er godt inde i problematikken omkring forringelser af dagpengesatsen. Det er vigtigt at vi får rettet op på den vaklende danske model og styrket den flexicurity, der er så unik for Danmark,” fortsætter Anni Pilgaard. 

I 2016 var Peter Hummelgaard med til at rejse debatten ved Din Sundhedsfaglige A-kasses arrangement om netop dette emne på Folkemødet i Allinge. Her udtalte han bl.a., at forringelsen af dagpengesatsen er så stor en trussel mod den samfundsøkonomiske stabilitet, og at vi er nødt til at tage den diskussion op.

Se video med Peter Hummelgaard fra Folkemødet 2016 her.

Håb for håbløse reformer
Som ny minister vil Peter Hummelgaard også skulle stå i spidsen for flere af de punkter, der ligger i den aftale, regeringen har indgået med deres støttepartier. Bl.a. lover regeringen en gennemgang af tidligere reformer som fx førtidspensionsreformen, hvor borgere er kommet i klemme i systemet. 

”Vi ser frem til et genbesøg på flere af disse reformer, for vi har oplevet en stigning i antallet af medlemmer, der kontakter Socialrådgivningen i Din Sundhedsfaglige A-kasse netop fordi de er kommet i klemme," slutter Anni Pilgaard.

Til top