Anders fik job i udlandet som fysioterapeut med hjælp fra DSA

Anders tog til temamøde og håbede på ny inspiration og gode råd til sin jobsøgning. Men han fik mere end det – et job som fysioterapeut i Sverige.

02. september 2019

Egentlig havde Anders kun forventet, at han skulle have inspiration til jobsøgning, da han tog til temamøde i Din Sundhedsfaglige A-kasse (DSA). Men han fik mere end det. Nemlig et job som fysioterapeut i Sverige.

”Arbejdsgiveren holdt et oplæg på temamødet, hvorefter jeg havde en uforpligtende samtale med arbejdsgiveren og nogle af de ansatte, der fortalte om, hvad de som arbejdsplads kunne tilbyde mig, og hvilke muligheder der var for faglig udvikling på stedet. Det hele sluttede af med en jobsamtale efter selve temamødet”, fortæller Anders med et stort smil.

”Jeg takkede ja til jobbet umiddelbart efter jobsamtalen. Jeg havde tidligere haft et udenlandsophold i Afrika i 4 måneder, så tanken om at skulle bo i Sverige virkede ikke så farlig”, slutter Anders.

Tog til temamøde og kom til jobsamtale
Anders meldte sig til temamødet ”Job i Sverige eller Grønland” – et målrettet temamøde for fysioterapeuter og ergoterapeuter – hvor han håbede på at få gode råd til at søge jobs i udlandet. Han anede ikke, han allerede her ville møde sin kommende arbejdsgiver.

”I min stilling i Sverige har jeg arbejdet med en bred vifte af patienter. Som ansat inden for ”primærvården”, møder man nemlig alle typer patienter inden for det muskuloskeletale område. Det har været en rigtig god udfordring, og jeg har brugt en stor del af den ”værktøjskasse”, jeg fik på min uddannelse. Desuden har jeg oplevet en helt anden arbejdskultur end den danske, og det har været fedt”, fortæller Anders.

Men det er ikke kun faglig erfaring, Anders har fået under sit udenlandsophold.

”På det personlige plan er jeg blevet meget mere selvstændig. Det var en udfordring at tage væk fra de trygge rammer blandt familie og venner i Danmark og skulle få et liv til at fungere i et nyt land – både på jobbet men også i fritiden”.


Anders kollega, Sara, og Anders selv på deres arbejdsplads i Sverige

Karrierekonsulent viste vej
Det var DSAs karrierekonsulent Marianne Gustafsson, der hjalp Anders i retning af jobeventyret i Sverige.

”Marianne sagde, jeg burde overveje at få min første erfaring i udlandet. På daværende tidspunkt havde jeg været til 3 jobsamtaler, hvor jeg fik afslag på grund af manglende erfaring. Derfor tog jeg med på temamødet, som hun anbefalede mig”, siger Anders.

DSA var med hele vejen
I sin jobsøgningsperiode var Anders i tæt kontakt med DSA, og under sit ophold i Sverige tjekkede Marianne af og til op på, hvordan det gik ham. 

”Det betød meget, at der var personlig interesse fra Mariannes side om, hvordan det gik – ja hun var faktisk også på besøg på arbejdspladsen. Det var trygt at vide, jeg havde den støtte fra Marianne og DSA”, fortæller Anders.

Anders ansættelse i Sverige ved Landstinget i Region Värmland ved Primärvårdrehabilitering Norra med placering på Fysioterapimottagningen Hagfors stoppede i august. Herefter er hans plan at vende tilbage til Danmark.

”Jeg satser stærkt på at få et arbejde som fysioterapeut i Danmark og forhåbentlig bringe noget godt med fra Sverige til den næste arbejdsplads, jeg får”, slutter Anders.

Fysioterapeuter og ergoterapeuter er nogle af de faggrupper, hvor ledigheden er størst blandt nyuddannede. Derfor samarbejder DSA bl.a. med Nordisk Jobstart+ for at skabe jobmuligheder for vores medlemmer.

Til top