Medlemsfordele

I DSA er du i gode hænder, uanset om du er studerende, nyuddannet, kandidat, selvstændig, lønmodtager, bliver ledig, skal have efterløn eller ønsker sparring til din karriere eller vejledning om barsel og sygdom.

VI ER DIN SUNDHEDSFAGLIGE A-KASSE

Som den eneste a-kasse er vi specialiseret i at servicere netop dig, der har en sundhedsfaglig baggrund. Vores karrierekonsulenter har en sundhedsprofessionel uddannelse, og kender derfor dit fag og arbejdsmarked, som de bruger professionelt, når de rådgiver dig om din jobsøgning og karriere. 

Vi er Danmarks billigste a-kasse, og alligevel får du en række fordele ved at være medlem hos os.

SOM MEDLEM FÅR DU

Som medlem af DSA får du flere kerneydelser og en helt unik service. Du får:

Er du studerende, så besøg vores Studieunivers og se, hvad vi kan gøre for dig. 

DSA forsikrer dig økonomisk mod arbejdsløshed

Som medlem af DSA forsikrer du dig økonomisk, hvis du bliver ledig og du kan spare op til efterløn og skattefri præmie. Hvis du er medlem af DSA sikrer du dig derfor økonomisk gennem hele dit arbejdsliv.

Du kan også være medlem som selvstændig erhvervsdrivende. Læs mere her

Feriedagpenge

Hvis du i en periode har modtaget ydelser fra DSA eller fra din kommune på grund af sygdom eller barsel, kan du som medlem i DSA søge om feriedagpenge, så du ikke står uden indtægt i dine ferieperioder.

Opsparing til din seniortilværelse

Er du medlem af DSA, har du mulighed for at spare op til efterløn. Det giver dig frihed til at vælge en tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, i op til fem år før din pensionsalder. Du har også mulighed for at fortsætte på arbejdsmarkedet og optjene ret til en skattefri præmie, når du når pensionsalderen.   

Du kan læse mere om din økonomiske tryghed ved arbejdsløshed eller om efterlønsordningen.

DSA hjælper dig tilbage på arbejdsmarkedet

Ud over at være sikret en indkomst ved arbejdsløshed, får du også professionel sparring til din jobsøgning og karriere. Vi arbejder for, at du kommer hurtigt videre i dit professionelle liv. Derfor har vi fokus på at få ledige medlemmer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet med hjælp fra vores jobformidling.  

Du kan også benytte DSAjobsøger, som er et unikt værktøj til din jobsøgning inden for sundhedsområdet. Med DSAjobsøger kan du søge mellem alle de sundhedsfaglige stillinger, der er opslået på internettet. 

DSA stiller sundhedsfagligt uddannede jobkonsulenter til din rådighed, hvis du bliver ledig. Konsulenterne kan både give dig input til din karriere, hjælpe dig med at finde et nyt job og give dig personlig støtte og professionel rådgivning. Vi hjælper også med konkret sparring på dine ansøgninger og CV.

Du kan læse mere om job og udvikling

DSA guider dig ved sygdom og barsel

I socialrådgivningen vejleder vi dig, hvis du har brug for hjælp og information om rettigheder og muligheder i den sociale lovgivning. Socialrådgivningen kan ud fra princippet om hjælp til selvhjælp bistå med afklaring af din situation, så du er bedre rustet i forløbet med din kommune.  

Læs mere om DSAs tilbud, hvis du skal på barsel eller bliver ramt af sygdom

Du er også velkommen til at kontakte os - vi sidder klar ved telefonerne for at hjælpe dig. 

Du kan få telefonisk vejledning om:

  • barsel og dagpenge og din ret til barseldagpenge 
  • at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet på grund af sygdom 
  • at blive syg og få brug for sygedagpenge
  • sygdom i din familie 
  • barseldagpenge
  • sygedagpenge
  • revalidering
  • fleksjob
  • førtidspension
  • orlovsydelser o.l. ved sygdom i familien

Til top