Økonomisk støtte til jobsamtalen eller det nye job

Jobmobilitetsordningen ”Dit første EURES-job” er en økonomisk støtte til jobsøgende mellem 18 og 35 år.

Få økonomisk støtte til jobsamtale eller nyt job
Er du blevet kaldt til jobsamtale i et andet EU-land, Norge eller Island, kan du via EU-jobmobilitetsordningen "Dit første EURES-job" søge om økonomisk støtte til at finansiere rejsen. Dette gælder også, hvis jobsamtalen til jobbet i et andet EU-land, Norge eller Island foregår i dit eget bopælsland, og du har en betydelig rejseafstand. Det er Sverige, der administrerer ordningen, men du kan ansøge via Jobcenter København.

Du kan også søge om økonomisk støtte til rejsen og midlertidig bolig, hvis du allerede har fået et job i et andet EU-land, Norge eller Island. 

Betingelser:  

  • Du er mellem 18 og 35 år.
  • Du er statsborger i et EU-land, Norge eller Island. 
  • Jobbet har en minimum varighed på 6 måneder. 
  • Arbejdstiden på jobbet er minimum 50% af en normal arbejdsuge. 
  • Du søger om økonomisk støtte før afrejse fra dit eget land og før datoen for jobsamtalen/startdatoen for din ansættelse. Du kan ikke få økonomisk støtte med tilbagevirkende kraft.
  • Du må ikke modtage økonomisk støtte til at finansiere rejsen/midlertidig bolig af arbejdsgiveren eller andre projekter eller myndigheder. 

Støtte til forberedende kursusforløb
Du har også mulighed for at søge om støtte til et forberedende kursusforløb. Indholdet i kurset kan fx være sprog- eller fagrelateret. Kurset skal hjælpe dig til at få optimale forudsætninger, inden du starter i et nyt job i et andet EU-land. 

Du kan læse mere om ordningen ”Dit første EURES-job” her.


Til top